opplev

nordlyset

Opplev Aurora Borealis i Nordlysbyen

Her hos Pæskatun elsker vi å dele den vakre arktiske naturen. Alta er hjemmet til Norges første nordlysobservatorium, og det ideelle stedet å oppleve naturfenomenet – det er tross alt ikke uten grunn at vi har fått navnet Nordlysbyen.
Opplev Aurora danse over deg, mens vi tar oss av resten.

NORDLYSSAFARI

Tilgjengelig fra 15. september til 31. mars

Det mytiske nordlyset med sine fantastiske formasjoner og farger er like fascinerende hver gang det oppstår. Opplevelsen med å være der, ute i naturen og få se nordlyset flamme over den stjernefylte himmelen, det er det vi her på Pæskatun ønsker å dele med deg! Bli med oss på jakten etter nordlyset!

Sesong: 15.09 – 31.03
Kapasitet: 2-8 (Kontakt oss for større grupper)
Varighet: ca. 5 timer
Pris: NOK 1580/790 per voksen/barn (12 år eller yngre) NOK 11060 for privat eksklusiv safari (max 8 personer)
Avgang: 19.00 (20.00 i september og fra 26. mars)
Booking: før 12.00 en dag før. Men kontakt oss uansett, det kan være plass til dere på dagens utflukt!

Vi henter deg på hotellet med buss, kjører ut av Alta og legger lysforurensningen fra byen bak oss. Vårt mål med safarien er å finne den klareste himmelen og de beste steder for å se og fotografere nordlyset. Værvarslingen i kombinasjon med vår inngående kunnskap om terrenget i området gir oss viktig informasjon for hvilken retning vi skal kjøre. For å sikre at du skal ha det komfortabelt i løpet av turen, kan du få låne varme vinterdresser, vinterstøvler, luer og votter av oss.

Våre lokale og erfarne guider vil forklare historien og vitenskapen bak nordlysene, og de vil gi kamerahjelp. De tar også portretter av deg, og de beste bildene vil bli sendt til din e-postadresse. Varigheten på safarien kan variere avhengig av hvor tidlig nordlyset kommer på kvelden, men også hvor langt vi må kjøre. Vi gjør alltid vårt ytterste for at du får sett nordlyset i all sin prakt, noe av det mest unike vi har her i det arktiske området.

Inkludert

 • Pick-up på hotellet
 • Varm drikke
 • Suppe og brød
 • Snacks
 • Kamerahjelp
 • Portrett som blir sendt til din epost

Varme vinterklær og -sko til gratis utlån.

Tilleggsinformasjon

Egne varme vinterklær og -sko anbefales.

Vi kan dessverre ikke gi full garanti for nordlys. Væravhengig!

Book nå >

 

NORDLYSCAMP

Tilgjengelig fra september til april

La nordlyset komme til deg! Kom til oss på NordlysCampen for en komfortabel og sosial nordlysjakt. Campen ligger 20 minutter fra Alta, og vel på leiren satser vi på å få oppleve et imponerende nordlysshow!

NordlysCampen blir arrangert parallelt med andre store arrangement eller hendelser i Alta

Sesong: September til April (se kalender på bookingsiden)
Kapasitet: 10-250
Varighet: 3 timer på campen
Avgang: 19.00 eller etter avtale
Pris: Kontakt oss
Bestilling før 16:00 tre dager på forhånd, men kontakt oss uansett, det kan være vi har plass til deg på dagens utflukt! 

Siden campen ligger høyt oppe i fjellet Pæska, kan vi tilby en fantastisk utsikt over Alta-dalen med minimal lysforurensning, og er derfor et glimrende sted for å observere og fotografere nordlys. Hvis du har med eget kamera så vil guidene på Pæskatun hjelpe deg med kamerainnstillingene slik at du kan ta dine egne nordlysbilder. De som ikke har med seg et kamera, kan kjøpe et portrettbilde med nordlyset som bakgrunn for å få et helt personlig ferieminne og ikke minst bevis på at du faktisk har sett nordlyset!

På Nordlys Camp Alta har vi et ganske stort område til å vandre rundt på, og i et eventyrlig vinterlandskap kan man få sett nordlyset fra forskjellige steder. Når den arktiske vinteren viser sitt sanne ansikt, kan du slappe av og få varmet deg opp i en av våre koselige og vedfyrte skiferhytter mens du tar litt te eller kaffe og en kakebit eller to. Noen av våre guider er alltid ute og overvåker himmelen, og gir beskjed når nordlyset kommer. Og de blir like ekstatisk som gjestene når nordlyset fyller himmelhvelvingen der det danser i de mest fantastiske former og farger.

Eller så kan du gå inn i lavvuen (samisk telt) og slå deg ned på reinskinnene rundt bålet. Videre setter vi opp snøborger med reinskinnkledde snøbenker og med leirbål i midten. Dette gir en ekstraordinær atmosfære sammen med den friske vinterluften. Perioder med lav nordlysaktivitet kan forekomme, og i disse perioder vil vi underholde deg med en film og lysbildefremvisning som forteller historien, mytene og den vitenskapelige bakgrunnen for nordlyset.

Da Pæskatun er et aktivt skiferbrudd, kan vi også gi en spennende presentasjon om Altas gamle skiferindustri.

Inkludert

 • Transport, dersom bestilt
 • Kaffe og te
 • Kaker

Tilleggsinformasjon

Egne varme vinterklær og -sko anbefales.

Til salgs på Pæskatun: Suvenirer, håndlagede skiferprodukter, bilder, forskjellige ullklær samt mulighet for portrettbilde av deg eller av familien/vennene dine som vil bli sendt til din mailadresse.

Vi kan dessverre ikke gi full garanti for nordlys. Væravhengig!

 

Book nå >

SAMISK KULTUR OG REINDYRSKJØRING

Tilgjengelig fra 17. januar til 1. april

Samisk kultur og sledetur med rein under nordlysets stråler! Dette er en eventyrlig tur som introduserer den romantiske versjonen av samiske tradisjoner. Turen kombinerer bokstavelig talt en nordlysjakt med en samisk opplevelse, da vi utforsker det store og uberørte området rundt det samiske tettstedet Máze der en samisk familie inviterer oss inn i lavvuen (samisk telt) og hvor reinsdyr venter på oss.

Sesong: 17.01-01.04
Kapasitet: 2-30 (minimum 2 voksne)
Duration: 6-7 timer
Departure: 18.00

Booking stengt inntil videre!

Pris
NOK 4000 per voksen
NOK 2000 per barn under 12 år
NOK 28000 per ekslusive privattur (maks 8)

Bestilling
Bestilling før 16:00 fire dager på forhånd. Men kontakt oss uansett, det kan være vi har plass til deg på dagens utflukt!

Bussturen inn på vidda, til vintereventyret, tar ca. en time med et stopp på vår Nordlys Camp Alta på Pæskatun hvor dere blir ordentlig kledd for å få sikre en varm og komfortabel opplevelse. Allerede på veien innover ser vi etter nordlyset og kommer det så har vi korte fotostopp på vidda før vi fortsetter til Máze. Vi hjelper dere med kamerainnstillingene slik at dere kan ta egne bilder, og vi tar også bilder av dere med nordlyset som bakgrunn og sender de beste bildene til den oppgitte e-postadressen.

Vel fremme i Máze venter reinsdyrene med gammeldagse brudesleder og sammen med den samiske guiden drar dere ut på raid, den gamle måten å flytte folk på. Etter raiden bærer det inn i lavvuen hvor vi vil lære mer om samisk kultur og historie og mens vi sitter på reinskinn rundt árran (bålet) serveres det tradisjonelle samiske måltidet biđos (reinsuppe). Besøket i lavvuen avsluttes med joik – samisk måte å synge på – og gjestene inviteres til å joike med!

På vei tilbake til Nordlys Camp Alta vil vi fortsette jakten på nordlyset, og hvis tiden tillater det, stopper vi igjen på Pæskatun. Campen ligger høyt oppe i fjellsiden, noe som gjør den til et fantastisk sted å ta bilder fra. Der har vi også flere varme hytter hvor vi kan sitte og slappe av mens dere får noe varmt å drikke og litt snacks å spise.

Vi legger de varme vinterklærne igjen før vi kjører tilbake til hotellet.

 

Inkludert

 • Transport
 • Samisk måltid
 • Varm drikke
 • Snacks
 • Kamerahjelp
 • Bilder fra turen

Varme klær, sko, og tripod er tilgjengelig for lån.

 

Tilleggsinformasjon

Egne varme vinterklær og -sko anbefales.

Vi kan dessverre ikke gi full garanti for nordlys. Væravhengig!

 

Kontakt oss for booking >

NORDLYSAFTEN

Tilgjengelig fra 15. september til 8. april

I samarbeid med de beste kokkene i Alta tilbyr vi en Nordlysaften med to retters middag med elegant bordoppsetning på vår Nordlys Camp Alta på Pæskatun. I et unikt miljø og i en ekstraordinær atmosfære vil du nyte et utsøkt måltid basert på lokale råvarer.

Obs! Kun grupper.

Sesong: 15.09 – 08.04
Kapasitet: 10 – 100 persons
Varighet: 4-5 hours

Med de gode værforholdene vi har i Alta er det en særdeles høy sannsynlighet til å se nordlyset nesten hver kveld i løpet av sesongen og en vår nordlysvakt sørger for at du ikke går glipp av det spektakulære nordlyset utenfor! Vi setter opp stjernekikkerten og studerer stjernene og planetene på himmelhvelvingen.

Hvis noe ekstra skulle stå på ønskelisten, kan vi ordne forskjellige alternativer for deg – se nærmere på «Anbefalinger». Gi oss beskjed om hvordan du ser for deg din perfekte begivenhet.

Tilleggsinformasjon

Egne varme vinterklær og -sko anbefales. Toaletter finnes.

Til salgs på Pæskatun: Suvenirer, håndlagede skiferprodukter, bilder samt forskjellige ullklær.

Vi kan dessverre ikke gi full garanti for nordlys. Væravhengig!

Anbefalinger

 • Kombiner med Nordlyspresentasjon (historisk og vitenskapelig bakgrunn)
 • Kombiner med Altaskifer presentasjon (historisk og geologisk)
 • Kombiner med Altaskifer demonstrasjon (produksjon av en takhelle)
 • Kombiner med samisk historiefortelling i lavvuen (samisk telt)
 • Kombiner med spesielle arrangement slik som musikkgrupper og artister (kontakt oss)

Kontakt oss >