Opplev

NORDLYSET

Book nå

Opplev Aurora Borealis i Nordlysbyen Alta

Alta er hjemmet til Norges første nordlysobservatorium, og det ideelle stedet å oppleve naturfenomenet. Datidens nordlyspionerer la grunnlaget for kunnskapen om nordlyset. 

I gjennom 15 år har vi bygget opp en solid kompetanse og erfaring som vi ønsker å dele med deg. La oss ta deg med på et arktisk eventyr under nordlyset. 

NORDLYSSAFARI

Tilgjengelig fra 15. september til 7. april

Bli med på jakten på et av jordens mest fantastiske naturfenomener, nordlyset. Med lang erfaring og kunnskap om lokale værforhold tar vi deg ut på en spennende opplevelse i den arktiske naturen. 

Sesong: 15. September til 7. april
Kapasitet: 2-8 (Kontakt oss for større grupper)
Varighet: 4 til 5 timer
Pris: NOK 1680/840 per voksen/barn (12 år eller yngre) Eksklusiv privat nordlyssafari : NOK 11760 (max 8 gjester per bil)
Avgang: 19.00 (20.00 i september og fra 24. mars)
Booking: før 12.00 en dag før. Men kontakt oss uansett, det kan være plass til dere på dagens utflukt!

Nordlyset har fascinert og skremt oss mennesker gjennom tusenvis av år. Lytt til guiden din mens han deler sin kunnskap om nordlyset, og hvordan det er å leve på 70 grader nord.

Praktisk informasjon:

Turen varer 4-5 timer, avhengig av hvor langt vi må kjøre for å finne nordlyset. Vårt hovedmål er at du ser nordlyset, for å gi deg den mest unike opplevelsen.

Hvor kveldens tur går avhenger av lokale værforhold. Turen kan gå på fjellet, ved kysten eller kanskje i skogen – den avgjørelsen blir tatt den samme kvelden.  Vi kan kjøre opp mot 200 km totalt for å finne klar himmel og nordlyset.

Guiden er en erfaren fotograf som vil hjelpe til med å ta de beste bildene.

Hva er inkludert?

 • Pick-up på hotellet
 • Varm drikke
 • Suppe og brød
 • Snacks
 • Kamerahjelp
 • Kamerastativ
 • Portrett som blir sendt til din epost
 • Husk at hos oss får du gratis utlån av varme klær, sko, og kamerastativ!

Viktig informasjon

 • Bestiller du safari hos oss vil vi gjøre alt vi kan for å finne nordlyset. Vi kan ikke garantere at vi finner det, men vi skal gjøre vårt ytterste. Væravhengig.
 • Vi forbeholder oss retten til å kansellere turen om værsituasjonen blir ekstremt krevende.
 • Bussen har 8 seter, og det betyr at folk fra flere nasjoner kan komme på kveldens ekskursjon. Guiden snakker både norsk og engelsk.
 • Egne varme vinterklær og sko anbefales og gjerne med ull inntil kroppen.

Andre muligheter

 • Hvis du velger å booke en privat tur kan vi garantere at du får bussen for deg selv! Deg, din familie og venner.

 • Hvis du vil er det også mulig å skreddersy din private nordlystur helt etter dine ønsker. legg til skiferhistorie, samisk kultur, eller noe annet spennende. Ta kontakt med oss!

 

Om nordlysbyen Alta

Byen Alta,  plassert på 70 grader nord, og godt over 400 km nord for polarsirkelen er kjent for sitt stabile klima og lange hvite vintere. Dette gjør Alta til et ideelt sted for å observere nordlyset –  fra tidlig på høsten, til utpå våren.

Alta har fått navnet «Nordlysbyen» som den første byen med sitt eget nordlysobservatorium til å forske på nordlyset. Med 21.000 innbyggere er det ikke trangt om plassen heller, og minimalt med lysforurensning. Dette gjør at det er enkelt å kunne finne mørke og avsidesliggende plasser som er perfekte for å observere nordlyset.

Tempraturmessig ligger vi på ca 10 minusgrader i gjennomsnitt gjennom vinteren. Når det kommer til landskapet er det veldig variert; Fra dype daler og høye fjell, til endeløse vidder, og en lang kystlinje.

 

Book nå >

 

NORDLYSCAMP

Tilgjengelig fra september til april

La nordlyset komme til deg! Kom til oss på NordlysCampen for en komfortabel og sosial nordlysjakt. Campen ligger 20 minutter fra Alta, og vel på leiren satser vi på å få oppleve et imponerende nordlysshow!

NordlysCampen blir arrangert parallelt med andre store arrangement eller hendelser i Alta

Sesong: September til April (se kalender på bookingsiden)
Kapasitet: 10-250
Varighet: 3 timer på campen
Avgang: 19.00 eller etter avtale
Pris: Kontakt oss
Bestilling før 16:00 tre dager på forhånd, men kontakt oss uansett, det kan være vi har plass til deg på dagens utflukt! 

Siden campen ligger høyt oppe i fjellet Pæska, kan vi tilby en fantastisk utsikt over Alta-dalen med minimal lysforurensning, og er derfor et glimrende sted for å observere og fotografere nordlys. Hvis du har med eget kamera så vil guidene på Pæskatun hjelpe deg med kamerainnstillingene slik at du kan ta dine egne nordlysbilder. De som ikke har med seg et kamera, kan kjøpe et portrettbilde med nordlyset som bakgrunn for å få et helt personlig ferieminne og ikke minst bevis på at du faktisk har sett nordlyset!

På Nordlys Camp Alta har vi et ganske stort område til å vandre rundt på, og i et eventyrlig vinterlandskap kan man få sett nordlyset fra forskjellige steder. Når den arktiske vinteren viser sitt sanne ansikt, kan du slappe av og få varmet deg opp i en av våre koselige og vedfyrte skiferhytter mens du tar litt te eller kaffe og en kakebit eller to. Noen av våre guider er alltid ute og overvåker himmelen, og gir beskjed når nordlyset kommer. Og de blir like ekstatisk som gjestene når nordlyset fyller himmelhvelvingen der det danser i de mest fantastiske former og farger.

Eller så kan du gå inn i lavvuen (samisk telt) og slå deg ned på reinskinnene rundt bålet. Videre setter vi opp snøborger med reinskinnkledde snøbenker og med leirbål i midten. Dette gir en ekstraordinær atmosfære sammen med den friske vinterluften. Perioder med lav nordlysaktivitet kan forekomme, og i disse perioder vil vi underholde deg med en film og lysbildefremvisning som forteller historien, mytene og den vitenskapelige bakgrunnen for nordlyset.

Da Pæskatun er et aktivt skiferbrudd, kan vi også gi en spennende presentasjon om Altas gamle skiferindustri.

Inkludert

 • Transport, dersom bestilt
 • Kaffe og te
 • Kaker

Tilleggsinformasjon

Egne varme vinterklær og -sko anbefales.

Til salgs på Pæskatun: Suvenirer, håndlagede skiferprodukter, bilder, forskjellige ullklær samt mulighet for portrettbilde av deg eller av familien/vennene dine som vil bli sendt til din mailadresse.

Vi kan dessverre ikke gi full garanti for nordlys. Væravhengig!

 

Kontakt oss for booking >

SAMISK KULTUR OG REINDYRSKJØRING

Tilgjengelig fra 02. januar til 28. mars

Samisk kultur og sledetur med rein under nordlysets stråler! Dette er en eventyrlig tur som introduserer den romantiske versjonen av samiske tradisjoner. Turen kombinerer bokstavelig talt en nordlysjakt med en samisk opplevelse, da vi utforsker det store og uberørte området rundt det samiske tettstedet Máze der en samisk familie inviterer oss inn i lavvuen (samisk telt) og hvor reinsdyr venter på oss.

Sesong: 02.01-28.03
Kapasitet: 2-30 (minimum 2 voksne)
Duration: 6-7 timer
Departure: 18.00

Pris
NOK 4000 per voksen
NOK 2000 per barn under 12 år
NOK 28000 per ekslusive privattur (maks 8)

Bestilling
Bestilling før 16:00 fire dager på forhånd. Men kontakt oss uansett, det kan være vi har plass til deg på dagens utflukt!

Praktisk informasjon

Etter at vi har hentet deg på ditt hotell i Alta tar vi et kort stopp på basecampen vår hvor du kler deg skikkelig for å ha et varmt og behagelig opphold i løpet av kvelden. Hvis vi tilfeldigvis finner nordlyset her eller i nærheten, bruker vi litt tid her før. På vei til Maze (lokal sameby) passer vi også på nordlyset, og hvis de dukker opp tar vi et kort fotostopp også. Kjøreturen vil vare ca en time lang.

Når vi kommer til Maze vil vi møte og hilse på både den lokale samiske regndyrgjeteren og regndyrene. Du blir dratt på gammeldagse brudesleder mens reinsdyrene tar oss ut på tur rundt i området. Dette er den gamle samiske måten å flytte seg og sine eiendeler gjennom vinterlandskapet. Hvis vi er heldige, danser nordlyset i himmelen over oss!Etter raidet går vi inn i lavvoen hvor vi lærer om samisk kultur og historie. Sittende rundt árran (peis) på reinskinn får vi servert det tradisjonelle samiske måltidet Bidos (reinsuppe). Besøket i lavvoen avsluttes med joik – samisk måte å synge på – og gjestene inviteres til å være med!

På vei tilbake til Alta fortsetter vi søket etter nordlyset, og hvis tiden tillater det, stopper vi igjen ved leiren vår på Pæskatun. Her kan du slappe av i en varm hytte, eller ved siden av et varmt bål.

Vi legger igjen de varme vinterklærne og skoene før vi drar tilbake til hotellet.

Inkludert

 • Transport/transfer
 • Samisk måltid (Bidos)
 • Erfarene guider
 • Varme drikker
 • Snacks
 • Kamerahjelp og stativ (Profesjonell fotograf er alltid med på laget, lån stativ ved behov)
 • Bilder fra turen din (vi sender dem til din e-post etter turen)
 • Varme dresser (overalls)
 • Varme sko og kamerastativ er også tilgjengelig for deg å bruke under turen.

Viktig informasjon

Bestiller du en reise hos oss vil vi gjøre alt vi kan for å finne nordlyset. Vi kan ikke garantere at vi finner den, men vi skal gjøre vårt beste. Væravhengig.

 • Vi forbeholder oss retten til å avlyse turen dersom værsituasjonen blir ekstremt krevende.
 • Bussen har 8 seter, noe som betyr at folk fra flere nasjoner kan komme på kveldens utflukt. Guiden snakker engelsk.
 • Egne varme vinterklær og sko anbefales, gjerne med ull tett inntil kroppen.

 

 

 

 

 

 

Kontakt oss for booking >

NORDLYSAFTEN

Tilgjengelig fra 15. september til 8. april

I samarbeid med de beste kokkene i Alta tilbyr vi en Nordlysaften med to retters middag med elegant bordoppsetning på vår Nordlys Camp Alta på Pæskatun. I et unikt miljø og i en ekstraordinær atmosfære vil du nyte et utsøkt måltid basert på lokale råvarer.

Obs! Kun grupper.

Sesong: 15.09 – 08.04
Kapasitet: 10 – 100 persons
Varighet: 4-5 hours

Med de gode værforholdene vi har i Alta er det en særdeles høy sannsynlighet til å se nordlyset nesten hver kveld i løpet av sesongen og en vår nordlysvakt sørger for at du ikke går glipp av det spektakulære nordlyset utenfor! Vi setter opp stjernekikkerten og studerer stjernene og planetene på himmelhvelvingen.

Hvis noe ekstra skulle stå på ønskelisten, kan vi ordne forskjellige alternativer for deg – se nærmere på «Anbefalinger». Gi oss beskjed om hvordan du ser for deg din perfekte begivenhet.

Tilleggsinformasjon

Egne varme vinterklær og -sko anbefales. Toaletter finnes.

Til salgs på Pæskatun: Suvenirer, håndlagede skiferprodukter, bilder samt forskjellige ullklær.

Vi kan dessverre ikke gi full garanti for nordlys. Væravhengig!

Anbefalinger

 • Kombiner med Nordlyspresentasjon (historisk og vitenskapelig bakgrunn)
 • Kombiner med Altaskifer presentasjon (historisk og geologisk)
 • Kombiner med Altaskifer demonstrasjon (produksjon av en takhelle)
 • Kombiner med samisk historiefortelling i lavvuen (samisk telt)
 • Kombiner med spesielle arrangement slik som musikkgrupper og artister (kontakt oss)

Kontakt oss >