Opplev

NORDLYSET

Book nå

Opplev Aurora Borealis i Nordlysbyen Alta

Alta, kjent som hjemmet til Norges første nordlysobservatorium, er det ideelle stedet for å oppleve dette spektakulære naturfenomenet. Byen har en rik historie knyttet til nordlysforskning, hvor tidlige pionerer la grunnlaget for vår moderne forståelse av nordlyset.

Gjennom 15 år har vi utviklet omfattende kompetanse og erfaring som vi nå ønsker å dele med deg. Bli med oss på et uforglemmelig arktisk eventyr under nordlysets magiske skinn. Utforsk den fantastiske arktiske naturen og lær mer om nordlysets hemmeligheter sammen med oss.

NORDLYSSAFARI

Tilgjengelig fra 15. september til 7. april

Bli med på jakten på et av jordens mest fantastiske naturfenomener, nordlyset. Med lang erfaring og kunnskap om lokale værforhold tar vi deg ut på en spennende opplevelse i den arktiske naturen. 

Sesong: 15. September til 7. april
Kapasitet: 2-8 (Kontakt oss for større grupper)
Varighet: 4 til 5 timer
Pris: NOK 1680/840 per voksen/barn (12 år eller yngre) Eksklusiv privat nordlyssafari : NOK 11760 (max 8 gjester per bil)
Avgang: 19.00 (20.00 i september og fra 24. mars)
Booking: før 12.00 en dag før. Men kontakt oss uansett, det kan være plass til dere på dagens utflukt!

Nordlyset har fascinert og skremt oss mennesker gjennom tusenvis av år. Lytt til guiden din mens han deler sin kunnskap om nordlyset, og hvordan det er å leve på 70 grader nord.

Praktisk informasjon:

Turen varer 4-5 timer, avhengig av hvor langt vi må kjøre for å finne nordlyset. Vårt hovedmål er at du ser nordlyset, for å gi deg den mest unike opplevelsen.

Hvor kveldens tur går avhenger av lokale værforhold. Turen kan gå på fjellet, ved kysten eller kanskje i skogen – den avgjørelsen blir tatt den samme kvelden.  Vi kan kjøre opp mot 200 km totalt for å finne klar himmel og nordlyset.

Guiden er en erfaren fotograf som vil hjelpe til med å ta de beste bildene.

Hva er inkludert?

 • Pick-up på hotellet
 • Varm drikke
 • Suppe og brød
 • Snacks
 • Kamerahjelp
 • Kamerastativ
 • Portrett som blir sendt til din epost
 • Husk at hos oss får du gratis utlån av varme klær, sko, og kamerastativ!

Viktig informasjon

 • Bestiller du safari hos oss vil vi gjøre alt vi kan for å finne nordlyset. Vi kan ikke garantere at vi finner det, men vi skal gjøre vårt ytterste. Væravhengig.
 • Vi forbeholder oss retten til å kansellere turen om værsituasjonen blir ekstremt krevende.
 • Bussen har 8 seter, og det betyr at folk fra flere nasjoner kan komme på kveldens ekskursjon. Guiden snakker både norsk og engelsk.
 • Egne varme vinterklær og sko anbefales og gjerne med ull inntil kroppen.

Andre muligheter

 • Hvis du velger å booke en privat tur kan vi garantere at du får bussen for deg selv! Deg, din familie og venner.
 • Hvis du vil er det også mulig å skreddersy din private nordlystur helt etter dine ønsker. legg til skiferhistorie, samisk kultur, eller noe annet spennende. Ta kontakt med oss!

 

 

Om nordlysbyen Alta

Byen Alta,  plassert på 70 grader nord, og godt over 400 km nord for polarsirkelen er kjent for sitt stabile klima og lange hvite vintere. Dette gjør Alta til et ideelt sted for å observere nordlyset –  fra tidlig på høsten, til utpå våren.

Alta har fått navnet «Nordlysbyen» som den første byen med sitt eget nordlysobservatorium til å forske på nordlyset. Med 21.000 innbyggere er det ikke trangt om plassen heller, og minimalt med lysforurensning. Dette gjør at det er enkelt å kunne finne mørke og avsidesliggende plasser som er perfekte for å observere nordlyset.

Tempraturmessig ligger vi på ca 10 minusgrader i gjennomsnitt gjennom vinteren. Når det kommer til landskapet er det veldig variert; Fra dype daler og høye fjell, til endeløse vidder, og en lang kystlinje.

 

Book nå >

 

NORDLYSCAMP

Tilgjengelig fra september til april

La nordlyset komme til deg! Kom til oss på NordlysCampen for en komfortabel og sosial nordlysjakt. Campen ligger 20 minutter fra Alta, og vel på leiren satser vi på å få oppleve et imponerende nordlysshow!

NordlysCampen blir arrangert parallelt med andre store arrangement eller hendelser i Alta

Sesong: September til April (se kalender på bookingsiden)
Kapasitet: 10-250
Varighet: 3 timer på campen
Avgang: 19.00 eller etter avtale
Pris: Kontakt oss
Bestilling før 16:00 tre dager på forhånd, men kontakt oss uansett, det kan være vi har plass til deg på dagens utflukt!

Nordlyset har fascinert, skremt, og samlet mennesker gjennom tusenvis av år. Dette spektakulære lysfenomenet har mange opplevd, eller i det minste sett bilder av. Ingenting slår følelsen av å stå ute i mørket på en iskald vinterkveld og se det fargerike lyset danse over himmelen!

Gjennom årtusener har nordlyset inspirert historier, myter, og forestillinger. Det knyttes ikke bare til forskning og naturvitenskap, men også til overtro, kultur, mystikk, og religiøse forestillinger.

Bare 20 minutter sør for Alta ligger Pæskatun, en familiedrevet reiselivsbedrift lokalisert i hjertet av fjellet Peska. Vi tilbyr et stort uteareal som er perfekt for å observere nordlyset. Her er det minimalt med lysforurensning og god utsikt i nesten alle retninger.

Når den arktiske vinteren viser sitt sanne ansikt, kan du slappe av og varme deg i en av våre koselige, vedfyrte skiferhytter. Nyt en kopp te eller kaffe og en kakebit eller to. Våre guider er alltid ute og overvåker himmelen, klare til å gi beskjed når nordlyset kommer. De blir like begeistret som gjestene når nordlyset fyller himmelen med fantastiske former og farger.

Oppvarmede skiferhytter Ta deg tid til å utforske våre originale skiferhytter mens du er på Pæskatun. Hyttene, som har stått i forskjellige skiferbrudd, er fulle av historiske gjenstander. Her kan du lære mye om lokal historie. Hyttene er også varme, så hvis du blir kald etter å ha sett på nordlyset, kan du ta en pause her. I noen av hyttene serveres det også forfriskninger.

Hjelpsomme guider Hvis du booker et arrangement hos oss, vil våre hjelpsomme og hyggelige guider alltid være til stede. De svarer på spørsmål du måtte ha om nordlyset og hjelper gjerne med å finne de riktige innstillingene for kameraet ditt. Guidene sørger også for at det alltid er varmt og godt rundt bålet, og at det er rikelig med kaffe og te tilgjengelig. Når nordlyset skinner, kan du få ditt eget nordlysbilde sendt til din e-post – helt gratis!

Aktiviteter for din gruppe Siden nordlyset er et naturfenomen, kan vi ikke alltid garantere at det vises. Derfor tilbyr vi en rekke andre spennende aktiviteter:

Nordlyspresentasjon Få fakta om nordlyset gjennom myter, historier, og legender. Kast deg ut i et fascinerende foredrag du sent vil glemme, holdt av en profesjonell guide. Tidsbruk: ca. 30 min.

Møt en reindriftssame og mating av rein Den samiske kulturen har mange skatter med dype røtter knyttet til naturen i Finnmark. Slå av en prat med en ekte reindriftssame, eller hils på et reinsdyr mens du venter på nordlyset.

Akebakke Føler du deg eventyrlysten? Prøv akebakken vår! Perfekt for både barn og voksne.

Skiferdemonstrasjon Bli fascinert av den vakre Altaskiferen! Siden du er i et ekte skiferbrudd, får du nå muligheten til å se hvordan en takstein blir til. Live-demonstrasjon med informasjon om moderne og gammel skiferdrift. Tidsbruk: ca. 30 min.

Kjøp suvenirer På Pæskatun selger vi håndlagde skifersuvenirer som et lite minne fra din opplevelse. Produktene kommer i forskjellige former og farger, inspirert av naturen rundt oss. Du kan også kjøpe et lite utvalg klær og andre spennende gjenstander.

Andre muligheter På forespørsel kan vi også arrangere middagservering i skiferhallen eller i panoramahytta.

Inkludert

 • Kaffe/te
 • Kake
 • Tradisjonell samisk lavvo med bål

 

Kontakt oss for booking >

Nordlyseventyr og Samisk Kulturopplevelse

Tilgjengelig fra 02. januar til 28. mars

Samisk kultur og sledetur med rein under nordlysets stråler! Dette er en eventyrlig tur som introduserer den romantiske versjonen av samiske tradisjoner. Turen kombinerer bokstavelig talt en nordlysjakt med en samisk opplevelse, da vi utforsker det store og uberørte området rundt det samiske tettstedet Máze der en samisk familie inviterer oss inn i lavvuen (samisk telt) og hvor reinsdyr venter på oss.

Sesong: 02.01-28.03
Kapasitet: 2-30 (minimum 2 voksne)
Duration: 6-7 timer
Departure: 18.00

Pris
NOK 4000 per voksen
NOK 2000 per barn under 12 år
NOK 28000 per ekslusive privattur (maks 8)

Bestilling
Bestilling før 16:00 fire dager på forhånd. Men kontakt oss uansett, det kan være vi har plass til deg på dagens utflukt!

Praktisk informasjon

Bli med oss på en uforglemmelig kveld fylt med kulturell fordypning og spektakulære naturopplevelser. Vår reise starter med henting fra ditt hotell i Alta, etterfulgt av et kort stopp på vår basecamp hvor du blir utstyrt med varme klær for å sikre en behagelig opplevelse gjennom kvelden.

Stopp på Pæskatun:

  • Ved ankomst vil du skifte til varme dresser og sko som vi har tilgjengelig.
  • Få en kort nordlyspresentasjon samt værprognoser for kvelden.
  • Hvis nordlyset er synlig her eller i nærheten, bruker vi litt tid på å nyte synet før vi fortsetter reisen.

Reise til Maze:

  • Under den cirka én time lange kjøreturen til Maze, vil vi holde utkikk etter nordlyset. Hvis de dukker opp, tar vi et kort fotostopp for å forevige øyeblikket.

Opplevelse i Samisk Landsby:

  • I Maze vil du møte en lokal samisk reindyrgjeter og hans reinsdyr.
  • Opplev en tradisjonell tur med reinsdyrslede gjennom vinterlandskapet, akkurat som samene har gjort i generasjoner. Med litt flaks vil nordlyset danse over oss mens vi kjører.
  • Etter turen samles vi i en lavvo (tradisjonelt samisk telt) for å lære om samisk kultur og historie. Sittende rundt bålet på reinskinn blir du servert Bidos, en tradisjonell samisk reinsdyrsuppe.
  • Kvelden avsluttes med joik, den tradisjonelle samiske sangformen, hvor gjestene er velkomne til å delta.

 

 

Tilbake til Alta:

  • På vei tilbake til Alta fortsetter vi jakten på nordlyset. Hvis tiden tillater det, stopper vi igjen ved vår basecamp på Pæskatun. Her kan du slappe av i en varm hytte eller ved et koselig bål.
  • Før vi returnerer til hotellet ditt, skifter du ut de varme klærne.

Inkludert i Turen:

 • Transport og transfer
 • Tradisjonelt samisk måltid (Bidos)
 • Erfarne guider
 • Varme drikker og snacks
 • Kamerahjelp og stativ (en profesjonell fotograf er med på laget; stativ tilgjengelig for bruk)
 • Bilder fra turen (sendes til din e-post etter turen)
 • Varme dresser og sko

Viktig Informasjon:

 • Vi gjør vårt beste for å finne nordlyset for våre gjester, men vi kan ikke garantere at vi ser det, da dette er væravhengig.
 • Vi forbeholder oss retten til å avlyse turen hvis værforholdene blir ekstremt utfordrende.
 • Bussen har 8 seter, noe som gir en intim opplevelse med gjester fra ulike nasjoner. Guiden snakker engelsk.
 • Vi anbefaler at du bruker egne varme vinterklær og sko, gjerne med ull tett inntil kroppen.

Bli med på denne magiske reisen, og opplev både nordlysets skjønnhet og den rike samiske kulturen i hjertet av Norges arktiske villmark.

 

 

 

 

 

 

Kontakt oss for booking >

NORDLYSAFTEN

Tilgjengelig fra 15. september til 8. april

I samarbeid med de beste kokkene i Alta tilbyr vi en Nordlysaften med to retters middag med elegant bordoppsetning på vår Nordlys Camp Alta på Pæskatun. I et unikt miljø og i en ekstraordinær atmosfære vil du nyte et utsøkt måltid basert på lokale råvarer.

Obs! Kun grupper.

Sesong: 15.09 – 08.04
Kapasitet: 10 – 100 persons
Varighet: 4-5 hours

Opplev en magisk Nordlysaften med oss! Vi inviterer deg til en uforglemmelig kveld under nordlysets dansende lys på himmelen.

Velkommen til en unik opplevelse

Kvelden begynner med en varm velkomst og en introduksjon til vårt anlegg her på Pæskatun. Her får du innsikt i campens fasiliteter, som er designet for å gi deg den beste opplevelsen av nordlyset.

Spennende nordlyspresentasjon

Deretter tar vi deg med på en spennende reise gjennom nordlysets myter og historie. Vår presentasjon er både informativ og engasjerende, og kan selvfølgelig tilpasses basert på nordlysaktiviteten den kvelden, for å gi deg den beste opplevelsen.

Middag i nybygd panormahytte/ skiferhall

Når sulten melder seg, inviterer vi deg til en deilig middag i vår nybygde panoramahytte. Dyktige kokker har satt sammen en meny inspirert av Finnmarks rike kulinariske tradisjoner, laget med de fineste lokale råvarene. Nyt et måltid i en koselig atmosfære med fantastisk utsikt over Alta-dalen.

Kaffe og kaker

Etter middagen serverer vi nybrygget kaffe og hjemmelaget kake. Dette gir deg muligheten til å slappe av og nyte selskapet i en avslappet og hyggelig atmosfære.

Ventetid med komfort

Mens vi venter på at nordlyset skal vise seg, kan du utforske området og oppholde deg i våre oppvarmede skiferhytter, eller kanskje den koselige lavvoen.

 

Unike fotomuligheter

Skulle nordlyset dukke opp, tilbyr vi å ta et portrettbilde av deg med nordlyset som bakgrunn. Dette blir et minne for livet og en perfekt måte å forevige denne magiske opplevelsen på.

Skreddersy din opplevelse

Denne opplevelsen kan også skreddersys etter dine behov. Ønsker gruppen din alkoholservering? Kontakt oss, så ordner vi det!

Fleksible alternativer ved dårlig vær

Om vi skulle være uheldige med været den aktuelle kvelden, kan vi flytte oss til bedre forhold. Våre erfarne guider tar deg med på en reise, og vi kan kjøre opptil 200 kilometer for å finne det perfekte stedet for å se nordlyset.

Vi tilbyr også en fascinerende skiferdemonstrasjon eller et spennende skiferforedrag. Dette gir deg innsikt i de tradisjonelle håndverksmetodene og historien bak skifernæringen i Alta.

Tilleggsinformasjon

Vi anbefaler at du kler deg i varme vinterklær og -sko for å nyte kvelden fullt ut. Toaletter er tilgjengelige på stedet for din bekvemmelighet. På Pæskatun finner du også et utvalg av suvenirer, håndlagde skiferprodukter, samt et variert utvalg av ullklær. Disse unike produktene gir deg muligheten til å ta med deg en bit av denne spesielle opplevelsen hjem.

Vennligst merk: Selv om vi gjør vårt beste for å tilby optimale forhold, kan vi dessverre ikke gi en absolutt garanti for nordlys, da dette avhenger av værforholdene. Vi takker for forståelsen og ser frem til å gi deg en uforglemmelig opplevelse under nordlyset.

Bestill din Nordlysaften nå og skap minner for livet!

Kontakt oss >