OM PÆSKATUN

Pæskatun annonserer at vi har en av de beste beliggenhetene i Alta for å observere nordlys.

På et platå, høyt oppe i fjellsiden av Pæska, er det vår Northern Lights Camp Alta ligger. Med en fantastisk utsikt over Altadalen, byen og fjorden synlig i horisonten, og langt borte fra alle kunstig lysforurensning, gjør Pæskatun til en utmerket foto beliggenhet. Og alt dette bare 20 minutter fra Alta sentrum!

Med mange års erfaring i veiledning og jakt på nordlyset, med varme klær til våre fjerne gjester og hytter for å få varme og noe varmt å drikke og spise, vi gjør vårt beste for å sørge for at du vil få en uforglemmelig og hyggelig kveld med oss jakt på nordlyset!

Pæskafjellet er full av Alta kvartsittskifer som er kjent for sin utrolige høye kvalitet og er en av om ikke den beste (?) skifer i verden! I den spede start tok Pæskatun imot besøkende fra hele verden for å se og lære hvordan du kan hente en takstein ut av disse blokkene med hard skiferstein. Siden 1993 har borti tusen gjester storøyet observert skiferarbeideren utføre sine ferdigheter og imponerte gi applaus da han viste dem den ferdige takstein.

Pæskatun arbeider kontinuerlig med forbedring av og utvikling av nye produkter til det beste for våre gjester. Ta en titt på våre tilbud for å se og lære mer!

Miljø og Sikkerhet

Sikkerhet

Vi setter sikkerheten til alle våre gjester og ansatte høyt, både her på tunet og på alle turer som vi arrangerer, sommer som vinter. Våre erfarne guider er alle kurset i førstehjelp, de sørger for at gjestene våre har den bekledning som er nødvendig for en komfortabel tur, de vurderer vær- og føreforhold både før og underveis, og kan om nødvendig snu i tide. De vurderer om gjestene er i stand til å gjennomføre turen, og kan nekte en gjest til å delta dersom det vil medføre fare for liv og helse.

Sikkerheten for våre besøkende her på tunet setter vi likeledes høyt. Mindre trygge områder hvor steinblokker og annet ligger lagret er sperret av. Tribuner er merket for synshemmede. Om vinteren blir tunet ryddet for snø, og strødd med sand ved behov. All motorisert og maskinelt utstyr håndteres kun av autorisert personell. Publikum holdes på behørig avstand under skiferdemonstrasjoner.

Likevel, og til tross for våre sikkerhetstiltak så kan uhell skje. Vi anbefaler alle våre gjester til å ha forsikring som dekker den aktiviteten de melder seg på, for alle gruppe- eller familiemedlemmer, og vi anbefaler at alle følger de instruksjonene som guidene gir.

Miljø og bærekraft

Vi lever tett på naturen her i nord, en natur som vi både høster av og som vi gledelig deler med våre besøkende. Vi er derfor svært bevisste på at vi, som bedrift, ansatte og som brukere av naturen, ikke etterlater spor etter oss når vi er på tur. Vi viser respekt og derfor rydder vi opp etter oss, og forlater stedet i samme tilstand som det var da vi kom. Det ligger i vår historie og kultur at vi høster av naturen, hele året, og tar ut det vi trenger, til oss selv. Vi forstyrrer ikke dyrelivet unødig, vi bruker veletablerte stier og leirplasser, og har ikke motorisert ferdsel i naturen.

I et større bilde så påvirker alle våre aktiviteter naturen. Det er en nedarvet holdning, men også en plikt å gjøre så godt vi kan for å minimere vårt eget miljøavtrykk, så mye som mulig. Vi er stolte over at vi i mai 2022 oppnådde miljøsertifiseringen Miljøfyrtårnet. Alle sider ved vår drift er gjennomgått og målet er redusert energibruk, bruke mer fornybar energi, kildesortere avfall og mere til. Vi ønsker at vår bedrift skal være bærekraftig, økonomisk og miljømessig, men også bærekraftig i det samfunnet vi tilhører. Vi oppfordrer og støtter våre samarbeidspartnere i deres prosess til bærekraftighet.

Vi vil benytte anledningen til å oppfordre våre gjester til å benytte felles reisemåter, så langt det lar seg gjøre, når de planlegger et besøk her hos oss.

Covid-19

Vår prioritet er å holde både deg som gjest, men også våre ansatte trygge samtidig som du har en interessant og spennende opplevelse med oss. Vi følger anbefalingene til NHI for å unngå at viruset spres seg. Vi har redusert noe på kapasiteten ved våre turer, samt økt rengjørings- og hygienerutinene våre.

Våre tiltak, og hva vi ber deg som gjest følge:

  • Fellesarealer og berøringspunkter rengjøres og desinfiseres ofte, og mellom hver gruppe
  • Alt utstyr og bekleding blir desinfisert mellom bruk
  • Det er til enhver tid tilgjengelig antibac for gjester og ansatte
  • Der en-meters regelen ikke kan overholdes vil ansatte ha maske på, gjester anbefales det samme
  • Kjøretøy desinfiseres mellom hver gruppe, passasjerer anbefales å bruke, og sjåfør bruker masker
  • Vi ber deg om å respektere en-meters regelen
  • Vi ber deg om å begrense antall eiendeler til en aktivitet, men ha med egen lue, skjerf og votter/hansker
  • Betal helst med kort
  • Delta kun på aktiviteten om du føler deg frisk

Sammen kan vi bidra, og sammen kommer vi styrket ut i den andre enden!